Ağustos 31, 2010

Doksanların Sol Bankası, Rüya Şehir Prag

Prag, 2. Dünya Savaşı sırasında yapılan anlaşma sonucu fazla yara almadan çıkmış ve mimarisini korumuş bir şehir. Çoğu insanın rüya şehir, masal şehir, altın şehir diye adlandırdığı Prag ile yıldızım hiç barışamadı. Yanlış anlamayın, şehir çok güzel ama şehre hakim Gotik yapılar gece karanlığında biraz ürkütücü olabiliyor. Bir de insanlarının kaba olması sanırım beni iyice soğuttu şehirden.

Herşeye rağmen tahmin edebileceğiniz üzere bir yapılacaklar listem var.

Merak etmeyin bu listenin arasında eski şehir meydanındaki cafelerde oturun, Charles Bridge'i görün gibi maddeler yok çünkü Prag'a gidip bunları yapmama imkanınız yok. Sadece benim en sevdiğim yerleri sizlerle paylaşmak istedim. Biraz kısa oldu ama yapılacak birşey yok. Prag ile ilgili elimden ancak bu kadarı geldi :)

Dancing House, 1945’de bombalama sırasında yıkılan binanın yerine inşa edilen, 1996 yılında tamamlanan çok eğlenceli bir bina. Drunk House (Sarhoş Ev) olarak da biliniyor.

Kafka’nın 22 no’lu evi Kafka’nın yaşadığı ve eserlerini yazdığı tarih kokan bir ev.

ve güzel bir Prag manzarası için Prag kalesi...

Prag gece hayatıyla çok meşhur. Avrupalı damat adaylarının bekarlığa veda gecelerine ev sahipliği yapıyor. Konunun geri kalanı ile ilgili yorum yapmama hakkımı kullanıyorum!



Prag tour

Dancing House
450px-Prague_-_Dancing_House

4 yorum:

  1. Prag çok sevdiğim bir şehirdir, tarihi dokusunu muhafaza etmiş, etkileyici bir o kadar da romantik bir şehir aslında. Yalnız Çek Cumhuriyeti'ne gidecekler için önerim sadece Prag'la sınırlı kalmasınlar. Cesky Krumlov ve Karlovy Vary mutlaka görülmesi gereken yerler. Masal şehirleri gibiler

    YanıtlaSil
  2. Selda Üçüncüoğlu31 Ağustos 2010 23:21

    Prag.... Benim rüya şehrim. Belki ilk yurt dışına çıkışım bu ülkeyle olduğundan belki de kocaman kahkahalarımın arkasında kalan depresif tarafım yüzünden bu şehir her halükarda listemde 1. sırada yer alacak :)))Aslında o gotik ruhun arkasında çok neşeli tarafı da var bu şehrin. Ara sokaklardan birinde mutlaka göreceksiniz bir çok neşeli heykel var, aynı Bratislava da olduğu gibi. Bir de sanırım 5 katlıydı, kocaman bir oyuncak mağazası var...Dustin Hoffman'in Sihirli Oyuncakçı filmini ilk izlediğimde (ki defalarca izledim),evet dedim, burası Prag'taki oyuncakçı olmalı :)))
    Prag... Benim depresif ama bi o kadar sürprizlerle dolu-neşeli şehrim :))))

    YanıtlaSil
  3. niyese prag bana fazla ürkütücü gelmişti,belki de biz ordayken hava çok karanlıktı ondandır.Sanki o kiliseler dev yapılar insanın üstüne üstüne gelio gibi hissetmiştim:)ama yine de herşeye rağmen güzel şehir..

    YanıtlaSil
  4. Aynen benimde ustume ustume gelio Prag'da binalar - ama dedigin gibi yine de guzel bir sehir....

    YanıtlaSil