Haziran 06, 2010

Sipariş üzerine Londra Rehberi :)

Ulca ve Asım’ın Londra ziyaretine günler kala kısa bir Londra rehberi huzurlarınızda! Yazılacak çok yer var ve liste uzadıkça uzuyor. Yazının selameti açısından olabildiğince kısa tutmaya çalıştım.

Benim gibi İngiliz müziğini seviyorsanız o zaman Londra’nın pubları sizin için birebir. Benim favori publar listemin başında Angelic geliyor. Evet biliyorum bu isim size tanıdık geliyor ama inanın bizim Anjelique ile alakası yok. Angelic’e en kolay ulaşabileceğiniz metro istasyonu ‘Angel’. Adresini hemen not edin, 57 Liverpool Road, Islington, Angel, London, N1 0RJ

Bir diğeri ise Shakespeare's Head. Burası ile ilgili belirtilmesi gereken konu lezzetli pub yemekleri. İngiliz kahvaltısı ya da fish and chips ya da shepherds pie mi yesek ne yapsak diye düşünüyorsanız durağınız Shakespeare's Head. Ben her gittiğimde mutlaka buraya gidip bir İngiliz kahvaltısı ısmarlarım. Vejeteryan seçimleri de olduğu için gönül rahatlığı ile öneriyorum. Utanmasa içinden çıkacak metro durağının adı Holborn. Adresi ise 4-68 Kingsway, Holborn, WC2B 6BG.

Fuel, Covent Garden’a gitmişken uğramanız gereken bir yer. Hem meydanda yeri var hem de terasına çıkıp etrafı seyredebiliyorsunuz. Londra-1 yazısında gördüğünüz Covent Garden manzarası Fuel’ın terasından çekildi. Fotoğrafta beni görebiliyor olsaydınız, elimde bir Pimms yanında da bir nachos tabağı hemen gözünüze çarpardı.

Ömer’in favorisi Leicester Square’de ki Chandos. Chandos benim öğrencilik günlerimin geçtiği pub olduğu için gönlümde ayrı bir yeri vardır. Happy hour a denk gelmeye çalışın, cüzdanınız bayram eder. Chandos, Pret A Manger’in tam karşısında.

Londra’da en sevdiğin restaurant neresi diye sorarsanız işte cevabım. Moro. Önerim bir şişe Rioja ve çeşit çeşit tapas. Burada Madonna’yı gördüğümü söylemeden geçemeyeceğim. Yemek yerken uzakta inanılmaz bir kalabalık gördüm. Sonrası şöyle gelişti

-Ozlem : (garsona) ne var ileride?

-Garson: madonna klip cekiyo

Ozlem: neeeeeee ???

Ve koşarak oraya doğru koşuş. Gerçi çok kalabalıktı çok da bir şey göremedim ama sizin şansınız benden çok olabilir J

Moro bulunması zor bir yerde. Bu rehberi yazarken birkaç kez tarif etmek girişiminde bulundum ama bir paragraf yer almasını bir kenara bırakın bir de çok karışık bir tarif oldu. O yüzden internet sitesine tıklamanızı öneriyorum http://www.moro.co.uk/moro/restaurant/default.asp .

Artık Türkiye’de de oldukları için Nando’s ve GBK yi yazmiyorum. Ama yolunuzun üstünde varsa ve ne yiyelim diye sorularla canınız sıkıldıysa kaçırmayın derim.

Fransiz yemegi severler Le Sacre Coeur'e bir uğrayın. (18 Theberton Street, London, N1)

Pikniğe gitmeden önce nereden ne alalım derseniz iki durağınız var;Pret A Manger ya da EAT. Londra’nın her noktasındalar o yüzden adres vermeme gerek yok.

Thames nehri üzerindeki barlar da kesin gidilmesi gereken yerler arasında.

Yemek yediniz, içkinizi içtiniz artık dans etmek için hazırsınız. Canınızda salsa mı yapmak istiyor. O zaman 1996’dan beri favori mekanımız Bar Salsa. Charing Cross yolu üzerinde çok merkezi bir yerde olan Bar Salsa’da yemek yiyebilir, ders alabilir ya da benim gibi kimseyi takmadan yerinizde salsa yapmaya çalışabilirsiniz. Kapıda uzun bir sıra olabilir. Ben daha hiç sıraya girmedim ama ne olur ne olmaz biraz erken gitmekte fayda görüyorum.

Bir başka önerim (özellikle müdavimleri için) Buddha Bar. En yakın metro durağı Temple. Duraktan inince kalabalığa doğru ilerleyin!

Görmeden gelmeyin kısmına Londra-1 yazımda değinmiştim ama birkaç noktanın üstünden geçmekte fayda görüyorum.

Notting Hill: Alışveriş sevenlere duyurulur! Buradaki dükkanlarda 35 sterline Donna Karan elbise bulmuşluğum var.

Oxford ve Regent Street: Artık mecbur gideceksiniz, görmeden dönmek olmaz.

Covent Garden: Her an cıvıl cıvıl bir yer burası. İnsan yerinde duramıyor. Alışverişe gidin, yemeğe gidin, içki içmeye gidin, Candy Cake’de muffin yemeğe gidin... ama mutlaka gidin

Zamanı bol olana Greenwich’i öneririm. Zamanı olmayanlara ise ne olursa olsun mutlaka Soho ve nehir kıyısı yürüyüşlerini...


5 yorum:

  1. Supersiiiin seker, cok tesekkurer :)

    YanıtlaSil
  2. o zaman ben de bir istekte bulunuyorum: paris :)

    YanıtlaSil
  3. Sothyz, bunun pesinden hemen paris rehberi geliyor, merak etme :))
    Style, iyi eglenceleerrr !!!

    YanıtlaSil
  4. ayy ne faydalı bir yazı,malesef biz bu ara gidemiyoruz ama birgün işimize yarayacağı kesin,ben de tam bir seyahat delisi olduğumdan görmek istediğim yerler listesi gün geçtikçe uzuyor,azaltmaya başlıcam ama ilk fırsatta:))

    YanıtlaSil
  5. uyduruk prensescim, gideceginiz zaman icinde yeni yeni yerlerdin oldugu (size ozel) yeni bir guide yayinlarim, merak etme :))

    YanıtlaSil