Mayıs 31, 2012

Sanmayın bugün kürtajı konuşuyoruz. Bugün özgürlüğümüzün yavaş yavaş ufukta kaybolmasını konuşuyoruz.

Öncelikle siz bu yazıyı okumaya başlamadan önce bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bu yazı bir gezi blogu yazısı değildir. Aslında hiç yazmak istemedim ama inanın sinirlerime hakim olamıyorum günlerdir. Bu blogda benim bir sesim olduğu için ve sesimi duyurmak için yazıyorum.

Kürtajı tartışmak isteyenlerle tartışalım isterseniz. Kimi günah der kimi ahlaka uygun değil kimi kadının hakkıdır. Bunların hepsi tartışılabilir konular tabi. Ama burada esas konu kadının elinden alınan haktır. Bu hak alınana kadar dünyada bir çok kadın mücadele vermiş ve binlerce hayat heba olmuştur. Şimdi bu hakkın elden alınması nerden çıktı ? Nedir bu korku, bu paranoyak tavırlar ?

Hani tartışalım dedim ama aslında çok da tartışılacak birşey göremiyorum ben ortada. Kürtajın günah, ahlaksız, ayıp ya da cinayet olduğunu düşünen hiç bir kadın kürtaj yaptırmaz. Yaptıranların da ne düşündüğünden size ne!! Bu müdahale tam olarak neye yönelik ? Ahmet Hakan'ın programına çıkan bir doktor tecavüze uğrayıp  kürtaj yaptıran kadın için " çocuğunu öldüreceğine tecavüzcünü öldür. İkisi de aynı şey değil mi ?" dedi biraz da aşağılar bir ses tonu takınarak. Sen hem bir kadın olup hem bu kadar fütursuzca nasıl konuşabildin anlamadım. Sana söylenecek çok şey var ama beni terbiyeyle yetiştirdiler bu hayatta ve başkalarının hakkına saygıyı temel alarak. Seni kim nasıl yetiştirdi bilmiyorum ?

Hani hep derler ya "her insanın özünde iyi bir yan vardır" diye. Lütfen inanmayın ve çocuklarınıza da bu yalanı söylemeyin. Bu dünyada kötü insanlar var ve maalesef şu an bir grup kötü insan televizyonlarda halka konuşma yapıp tecavüzcünü öldür diye beyanat veriyor.

Bugünleri gördüğüme inanamıyorum. Ülkemin bu hale geldiğine, kadınların kendi istekleriyle kendilerine tanınan hakkı altın tepside erkeklere geri iade etmek istemesine inanamıyorum. Gözümüzün önünde özgürlük haklarının (kürtaj ya da grev farketmez) iptal edilmesine inanamıyorum. Günlerdir okumadığım gazete, köşe yazarı, blog kalmadı. Her fikri duydum, okudum. Bu olayın ahlaki boyutunu bir yana bırakalım biraz. Bu bir özgürlük kısıtlamasıdır, hakkın elinden alınmasıdır, kadını ikinci sınıf yapmaktır

Sanmayın bugün kürtajı konuşuyoruz. Bugün özgürlüğümüzün yavaş yavaş ufukta kaybolmasını konuşuyoruz.

Bu arada bunları konuşurken sakın unuttuk ya da gözden kaçırdık sanmayın
- Uludere'yi
- Hapiste yatan gazetecileri ve öğrencileri
- Grev hakkı elinden alınanları
- Tecavüzcülerin serbest kaldığını
vs vs vs


1 yorum: