Eylül 05, 2012

Kategoriler ülkesi

Bazen büyük resmi görebilmek için bir adım geri atın derler hayatta. Geriden bir bakın olan bitene bakalım gördüğünüz ve sandığınız şey aynı şey mi ? Ya da daha açık bir tabirle bir kağıdı gözünüzün dibine kadar getirin ve üstünde yazanı okumaya çalışın. Ne oluyor ? Harfleri bile seçemiyorsunuz di mi ? Okuyabilmek için kağıdı belli bir mesafede tutmanız gerekir. Hayatta böyle işte. Bazen olan biteni anlamak için biraz mesafeli durmak gerekiyor. Ama malesef milletçe mesafeli bakabileceğimiz dönemi çoktan geçtik. Artık tam ortasındayız olan bitenin... cümleten... Artık yeni bir düzenimiz var ve bu düzenin içinde her 2 kişiden biri ya terörist ya katil.  Bir durun düşünün mutlaka ikisinden birine dahilsinizdir. Ola ki kürtaj yaptırdınız ya da sezeryanla doğum yaptınız o zaman hooop katil kategorisine... Eğer çocuğum 60 aylık okula gitmesin derseniz hooop terörist oldunuz. Dün belki normal bir vatandaşken ertesi gün kalktığınızda anormal vatandaş kategorisine girdiniz. Blog yazdınız, facebook 'ta statü güncellediniz, twit attınız bunlar yarın sizi terörist listesine sokabilir. Sonrası allah kerim. Malum gazeteciler (ki bu zavallı gazeteciler tecavüzcü damgası bile yedi geçtiğimiz dönemlerde) yatıyor yıllardır terörist oldukları için. Daha suçları bile okunmadan.

Hadi diyelim şansınız yaver gitti siz ne katil ne terörist listesine girmediniz. O zaman dikkat... Özellikle çocukları olanlar. Kızınız her an 34 kişinin birden tecavüzüne uğrayabilir. Ya da oğlunuz bir kıza tecavüzden dolayı suçlanabilir. Ya da onlara birşey olmadı diyelim bir kadın olarak siz tacize uğrayabilirsiniz ve hasbelkader şikayette bulunma cesaretini gösterdiğiniz an teşhirci kategorisine girebilirsiniz. 

Gördünüz mü ? Türkiye'de kategori bol. Siz seçin beğenin yeter ki !

Aklınız alıyor mu olan biteni ? Artık midesi bulanmadan gazete okuyabileniniz var mı ?

En çok kadınlar için üzülüyorum. Ne gidecek yerleri ne bağıracak halleri var zavallı kadınlarımızın ? Utana sıkıla yaşıyorlar hayatlarını, istemedikleri adamlarla, kavga, dövüş, dayak, taciz... Ne kayıp hayatlar !!! Ve bu kaybı iki misli katlayan ne aciz bir sistem !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder