Ekim 04, 2012

Seyahat etmenin incelikleri

Son yıllarda seyahat ederken neler öğrendim size de anlatmak istiyorum. Lakin hepsi olmasada biri mutlaka işinize yarar diye düşünüyorum

Hava durumu çok önemli !

Mevsimin ne olduğundan önce gideceğiniz yerin hava durumu herşeyden daha önemli. Örneğin Londra'ya gelirken mevsim yaz olsa bile Havai'ye gidiyormuş gibi bavul hazırlarsanız, tatil keyfiniz en baştan sekteye uğrayabilir. O yüzden ne olursa olsun bir yere gitmeden önce ilk yapılacak şey yerel hava durumunu kontrol etmek !



Bavul hazırlamak bir sanattır !

Hava durumunu kontrol ettiniz. Bavulunuza koyacaklarınızın genel konsepti belli oldu. Şimdi sıra bavul hazırlamakta. Öncelikle günlük bir plan yapmakta ve ona göre yanınıza alacaklar listesi çıkarmakta yarar var. Giymeyeceğiniz kıyafetleri boşu boşuna o kadar yol taşımak istemezsiniz. Yanınıza alınacaklar listesi yapmakta büyük fayda var. İstikametin neresi olduğu ve gezinizin mahiyeti de çok önemli. Kültür gezisi, kayak gezisi, deniz gezisi vs vs 
Bavul hazırlarken size kolaylık sağlayacak noktalar ise şöyle
- ağır ve çok yer kaplayan eşyalarınızı bavulunuzun en altına yerleştirin
- tshirt, iç çamaşır gibi hafif ve ütü sorunu olmayan eşyalarınızı yuvarlayarak yerleştirin
- kozmetikler her zaman bavulun en üstüne koyulmalı
- bir de benim hep yaptığım bot, kaban, yağmurluk vs gibi şeyleri yolculuk sırasında giymek. Böylece çok ağır bir bavulla uğraşmak zorunda kalmıyorum. (benim için en önemlisi hafif bavul)
- son olarak alışveriş için biraz boş yer bırakın bavulunuzda (bir bavul gidip 2 bavul dönmek, dönüş yolunu çileye çevirebilir)

Önemli olan herşeyi gözünüzün önüne koyun !


Eğer benim gibi el çantanızı son anda hazırlayanlardansanız biletiniz, pasaportunuz, telefon şarjınız, cüzdanınız (paranız ve kredi kartlarınız), eğer araba kiralamak gibi bir niyetiniz varsa ehliyetiniz, mp3 çalarınız ve kitabınız gözünüzün önünde bir yerde olsun.




Rehber her zaman işe yarar !


Bizim seyahatlerimizin baş rol oyuncusu Lonely Planet rehberleri. Size de gözüm kapalı tavsiye ederim. Ama eğer elimde ansiklopedi gibi kitap taşımak istemiyorum derseniz size birkaç önerim var. Öncelikle bu önerileri kullanmak için telefonunuzun internet özelliğini yurtdışında kullanabilmeniz gerekiyor.  Lonely Planet'in şehir rehberlerinin uygulamalarını telefonunuza indirebilirsiniz. Çok kullanışlılar ve interaktif haritalarından faydalanabilirsiniz. Telefonlarınızın GPS uygulamaları da bir seçenek. Eğer gideceğiniz yerlerin notunu almışsanız o zaman googlemaps ya da herhangi bir GPS uygulaması işinizi görecektir. Elinizde size yol gösterecek bir aracın olması seyahat ederken büyük nimet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder