Nisan 15, 2012

Barcelona'da tapas turu - 3 gün 3 restaurant

Midelerinizi çoğu kızartma olan tapaslara ve bence şampanyadan daha güzel tadı olan Cava'ya hazırladıysanız buyurun size en favori 3 tapas mekanım. 




Tapeo
C/Montcada 29, Barcelona


3 günlük tapas maratonunun bitmesine saatler kala, havaalanına doğru yola çıkmadan önce iki gece önce gittiğimiz Tapeo'ya giderek Barcelona tatilimizi taçlandırdık. Burası sabah, öğle, akşam tapas yiyen iki turist olarak en beğendiğimiz mekan oldu. Tapeo turistik bir duraktan çok lokal bir restaurant. Tapasların hepsi birbirinden lezzetli ama özellikle ızgara kuşkonmaz ve kızarmış enginar beş yıldızlı pekiyi aldı bizden.


Tapas 24 
269 Diputacio, Barcelona


İkinci en favori mekanımız Tapas 24. Kendilerini Lonely Planet'ın tavsiyeleri üzerine keşfettik ve çok memnun kaldık. Tapaslar çok küçük bize biraz daha büyük porsiyon lazım derseniz menüdeki platillos lar iyi bir seçenek. Yemek sonunda yenilen zeytinyağlı ve tuzlu çikolatalı tatlı da ilginç lezzetlerden biri. Kulağa pek hoş bir kombinasyon gibi gelmese de ağızda bıraktığı tat gayet hoş.


La Pepita
C/Corsega 343, Barcelona

Bir diğer tadı damakta kalan yer ise La Pepita. Tapasları dışında kendi spesiyalleri olan pepita lar (çok ince dilimlenmiş ve kızartılmış iki dilim ekmek arasında gelen sandviç tarzı bir yemek) menüden mutlaka sipariş edilmeli.

Tapas yanı güzel bir Rioja ve ya Cava adettendir diyerek tapas turumu burada sonlandırıyorum.

Bu arada son bir not- burada adı geçen restaurantların her biri (bir şişe içki ile birlikte) kişi başı 25 euro yu geçmedi. Tabi iki kız olmamız ve 3-4 tapas ile doymamız bu makul hesaba katkıda bulunmuş olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder