Ağustos 16, 2012

Kitapçılar

Siz de sever misiniz kitapçıları ? Bizim en büyük keyiflerimizden biri kitapçıya gidip kitapların arasında kaybolmak. Maalesef Türkiye'de yurtdışındaki kadar keyifli kitapçılar yok. Genelde bangır bangır müzik eşliğinde kitap seçiyorsunuz. Ama Londra'da ya da Paris'te bir kitapçıya gittiğiniz zaman şehrin bütün sesi kayboluyor resmen. O kadar sessiz ki ortam kendi aranızda bile fısıldayarak konuşuyorsunuz bazen. Size ayrılan yerlerde bazen de yere oturarak ilginizi çeken kitaplara saatlerce bakabilirsiniz. Hazır aklıma düşmüşken en sevdiğim üç kitapçıyı burada sizinle paylaşmak istedim.

Uzun zamandır gidemediğim ama her gittiğimde kendimden geçtiğim kitapçılardan biri artık tüm dünyanın da bildiği The Travel Bookshop. Notting Hill filminde göründüğünden beri mekanın en turistik öğelerinden biri oldu ama hala o eski halinden ödün vermedi.


Yine Londra'da ki Daunt Books. Burası herhangi bir filmde yer almadığı için belki çok insan tarafından bilinmiyor ama kitapçı severseniz ve Londra'ya yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.



Bir diğer kitapçım ise Paris'ten. Yıllar önce tanışmıştım Shakespeare & Co ile. Doğrusunu söylemek gerekirse sadece fotoğraf çekmek için gitmiştim buraya ama uzaktan görür görmez bu kitapçıya haksızlık ettiğimi anladım.  Shakespeare & Co'yu bilmeyenler belki Julie & Julia filminde Meryl Streep'i burada gezinirken hatırlar.


Sizin de var mı favori kitapçılarınız ? Bizim bilmediğimiz, burada paylaşmak istediğiniz ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder