Mart 14, 2012

Londra’da dünya mutfakları


Malumunuz İngilizler yemekleri ile pek meşhur değildir. En bilinen iki şey fish& chips ve İngiliz kahvaltısıdır ki biri kızarmış patates ve balık, diğeri ise kahvaltı niyetine yenen fasulyeden oluşur. Amma velakin bu ülkenin büyük şehri Londra, ziyaretçilerine dünya mutfaklarının alasını sunar. Bende bu mutfaklara meraklı bir amatör gezgin olarak yeni keşiflerimden birkaç tanesini sizlerle paylaşmak istedim.

Güzel bir İtalyan yemeği yemek isteyenlere Jamie’s Italian tavsiye edilir. Jamie’s Italian’ın başlangıçları ve özellikle mantarlı risottosu dillere destan bir ziyafet niteliğinde. Eğer şehire yakın olalım derseniz Covent Garden’da bir şubesi var. Ama yeni bir yer olsun, cool olsun, canlı olsun ama biraz merkezden uzak olsun derseniz (benim de kişisel tercihim) Islington’daki şubesi tam size göre. Angel durağında inip sola döndükten sonra 10 dakika yürüme mesafesinde.

Hazır Avrupa mutfaklarından konuşurken, tapas ve İspanyol mutfağını sevenlere Bermondsey Street’de ki José’yi tavsiye ederim. Tek sorun rezervasyon almamaları. Gittiğinizde biraz bekleyebilirsiniz ama yemek ve servis gayet iyi.

Biraz Hindistan’dan biraz Pakistan’dan bir esinti için Whitechapel’da Tayyab, punjabi mutfağının güzel örneklerinden. Yemekleri ve fiyatları gayet iyi. Servisine gelince, eh diyelim dayanılmayacak br durum yok ortada...

Thai sevenler için Old Street Thai Thai’yi özellikle tavsiye ederim. Çok geniş bir masada çok değişik siparişler verdik ve yemeklerin hepsi güzeldi.  Busaba Eathai’de yine Thai mutfağının güzel örneklerinden.

Dim T ise hem Thai hem Çin yemeği sunan menüsü ve dekorasyonu ile küçük bir Budha bar havası estiriyor. Yemekleri hem çok lezzetli hem de fiyat olarak çok uygun. O yüzden yolunuzun üstünde bir Dim T görürseniz mutlaka deneyin, lakin Londra’da ucuz yemek bulmak çok kolay değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder