Temmuz 09, 2012

Windsor

Kaleye girişte sizi bekleyen görüntülerden biri
Fotoğraf : Özlem Ekenler


Windsor Castle, halihazırda kraliçenin yazlık sarayı olarak kullanılan ama daha önce 1000 yıl boyunca İngiltere Kraliyet ailesine hizmet etmiş 5 hektar üzerine kurulu bence İngilitere'nin en güzel kalesi. Windsor nasıl diye sorarsanız orası da inanılmaz sevimli bir yer. Windsor'ın hemen yanı başındaki Eton ise lisesi ile meşhur. David Cameron'dan Prens William'a kadar bir çok kişi buradan mezun olmuş.

Bir gün Windsor'da nasıl geçer derseniz...

Dönme dolabın tepesinden Thames nehri
Fotoğraf : Özlem Ekenler
Windsor Castle - kaleye girişte uzuuuuun kuyruğu beklemek istemiyorsanız biletinizi internetten almanızı öneririm. Durum böyle olunca size düşen kuyruksuk bölümden rahatça geçip kalede salınmaya başlamak. Biletler kişi başı 17 pound. Hazır konu kuyruk beklemekten açılmışken bir noktayı belirtmek isterim. Girişte kuyruktan kaçabilirsiniz ama içeri girince Queen Mary's Dolls House'ı görmek için 15-20 dakika kuyruk beklemeyi göze almak gerek. 

Nehir kenarı yürüyüşü - Thames nehri kenarında kuğular ve ördeklerle uzun bir yürüyüş yapabilirsiniz. Şansınıza hava güzel olursa o zaman çok daha keyifli olabilir bu nehir gezisi

Hop on/ Hop off turlar - Kırmızı otobüslerden birine atlayıp hem Windsor'ı hem de Eton'ı gezebilirsiniz.

Tekne gezisi - 40 dakika ya da 2 saat... İki seçenekten birini seçip bir tekneye atlayıp bu sefer etrafı nehrin üstünden seyre dalabilirsiniz.


Nehir kenarından size göz kırpan dönme dolap
Fotoğraf: Özlem Ekenler
Dönme dolaba ne dersiniz - kişi başı 6 pound vererek 4 tur atıp, yükseklerden bu küçük şehre ve hatta ufukta Londra'ya göz atabilirsiniz.

The Tower'da güzel bir öğle yemeği yemek gezinizin mutlaka yapılması gerekenler listesinde olmalı. Burası kocaman pencerelerinden Windsor'ı ve şehri seyredebileceğiniz, çok keyifli bir yer. Yemekleri çok lezzetli. Beef pie ve fish and chips bizden geçer not aldı. Bir de fiyatları :) Porsiyonları da kocaman. 

Araba kiralayp gitmeyecekseniz, Windsor Castle'a ulaşmanın en rahat yolu trenle seyahat. Londra'dan yaklaşık 1 saat sürüyor. Aslında mesafe yakın ama arada çok durak olduğu için süre biraz uzuyor. Tren seferleri oldukça sık o yüzden tren bulmakta herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Tren bileti kişi başı 9 pound'dan başlıyor. 

Windsor bir günü dolu dolu geçirebileceğiniz bir yer. Vaktiniz olursa Londra'ya geldiğinizde buraya da bir uğrayın. 

The Tower'da yemek yerken karşımızdaki manzaranın fotoğrafı
ve
Nehir kenarında tekne turuna katılmadan sizi bekleyen beyaz kuğular
Fotoğraflar: Özlem Ekenler





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder