Temmuz 09, 2012

"Sevgili bulmalıyım!" ın sektöre dönüşümü


İngiltere'de çöpçatanlık servisleri ile ilgili inanılmaz bir pazar var. Çeşit çeşit çöpçatan siteleri var. Kimi hesap açılışında "bilimsel" olduğunu ileri sürdüğü bir test yaparak size en uygun adayları bir liste halinde önünüze getiriyor kimi ise daha spesifik zevklere hitap ediyor. Mesela üniforma giyenlere özel ilgisi olanlar için uniformdating diye bir site var.

Ama sektör bununla da yetinmemiş. Malumunuz bu siteler aracılığı ile ayarlanan görüşmeler her zaman beklendiği gibi gitmiyor. O zaman başka bir siteye üye olup telefonunuzdan rescue me (kurtar beni) uygulamasına basıp ya da mesaj atarak sizi kurtaracak telefon görüşmesini ayarlıyorlar. Olay şöyle gelişiyor hiç tanımadığınız adamla yemeğe gittiğinizde eğer adamı ya da muhabbetini beğenmediyseniz size acilen oradan ayrılmanızı gerektirecek bir telefon geliyor ve sizde özür dileyerek masadan ayrılıyorsunuz.

Bu hizmetlerin hepsi belli bir ücret karşılığı. Kimse tek çöpçatanlık sitesi ile yetinmediği için 2-3 siteye yıllık üyelik ücreti ödüyorlar. Herhangi bir coğrafi engel de tanımıyorlar. Londra'ya sadece bir akşam yemeği için gelenler var. Bunları nereden biliyorsun derseniz, reklamları her an gözümünüz önünde duruyor; otobüste, metroda, televizyonda, radyoda...

Bu şehir insana ne yapıyor bilmiyorum. Sanal alemin insan hayatı üzerindeki etkileri inanılmaz. Herkes bir online dating furyası içinde sözüm ona çok meşgul günler, haftalar geçirip günün sonunda yine yalnızlıklarından yakınıyorlar.


2 yorum:

  1. İsveçte de çok populer bu tür siteler:)Ama anlattığın gibi uydurma telefon servisini hiç duymamıştım,çok komikmiş:)

    YanıtlaSil
  2. komik gercekten biraz da depresif sanki

    YanıtlaSil